Jullie kwamen massaal slim aan zet met het boerennatuurpakket!

Op 16 december 2022 om middernacht viel het doek over de bestellingen van ons boerennatuurpakket. Meer dan 200 landbouwers bestelden een pakket en reeds 160 pakketten vertrokken richting hun eigenaars. Plot je de adresgegevens op een kaartje, dan zie je overal ten velde, mooi verspreid, dat landbouwers biodiversiteit een actief duwtje in de rug gaven. Dikke merci!

We halen de inschrijflink weg maar behouden deze pagina om de lopende pakketten nog van dienst te zijn voor het filmpje rond het opladen van het e-loket.

100% terugbetaald voor land- en tuinbouwers 
Al deze investeringen (excl. BTW!) worden sinds juni 2021 volledig terugbetaald via VLIF-steun voor niet-productieve investeringen. De steunvoorwaarden zijn toegankelijk voor de meeste land- en tuinbouwers: je moet beschikken over een landbouw- en ondernemingsnummer incl. landbouwactiviteit, je leeft de wettelijke normen na, dient een aanvraag in voor minstens 1000 euro (excl. BTW) en start pas je investering na de goedkeuring van die aanvraag.

Lokale productie en levering door collega-landbouwers
Bijenhotels en steenuilenkasten worden gemaakt in sociale ateliers in Vlaanderen en voorzien van het ingebrand campagnelogo, de wildredders en nesten voor de boerenzwaluw worden in Nederland geassembleerd. Werkers in aanneming bezorgt je pakket aan huis. Alle partners in productie en distributie krijgen een eerlijke verloning en we blijven hierbij zo lokaal mogelijk.

Primeur voor Boerennatuur Vlaanderen en Boerenbond
Boerennatuur Vlaanderen maakt het je gemakkelijk en stelt bovenstaand keuzemenu samen. Samen met Boerenbond rollen we dit project uit. Zo geven we met z’n allen vanuit de sector een positief en zichtbaar signaal naar biodiversiteit toe binnen het landbouwlandschap.

Praktisch

STAP 1

Deze stap is momenteel afgelopen, je kan geen boerennatuurpakket meer bestellen sinds 17 december 2022.

STAP 2

Op het einde van de laatste blokperiode van 2022 sluiten we de bestelling af. Einddatum voor het pakket was 16/12/2022.

STAP 3

Net voor kerst, rond 23/12/2022, krijg je een bevestigingsmailtje . Krijg je dit niet, dan neem je best contact op via npi@boerennatuur.be.

STAP 4

De productie van de pakketten gaat van start en eindigt bij het afleveren van je pakket aan huis door Werkers in aanneming. Enkele weken voor de levering komt één duidelijke factuur (ook via Werkers in aanneming) die je tijdig betaalt om een vlotte levering te garanderen.

STAP 5

Deze factuur dien je in via het e-loket. Daarna neemt een behandelaar van het departement Landbouw & Visserij contact op om een afspraak te maken voor een controlebezoek. Na dit bezoek volgt de volledige terugbetaling van je pakket (excl. BTW). Tussen het opladen van je factuur en terugbetaling kan momenteel tot 12 maand zitten.