Boerennatuur Vlaanderen lanceert ‘Koperen Kievit’-award!

Datum

Thema

Landschap, Biodiversiteit, Bodem, Water

Gebied

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Contactpersoon

Ine Deroo
+32 497 81 27 17
ine.deroo
@boerennatuur.be

Eind dit jaar reikt Boerennatuur Vlaanderen de allereerste ‘Koperen Kievit’-award uit. Alle land- en tuinbouwers in Vlaanderen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de boerennatuur op en rond hun landbouwbedrijf maken kans om deze gloednieuwe award te winnen.

Met de ‘Koperen Kievit’-award wil Boerennatuur Vlaanderen de inspanningen van land- en tuinbouwers voor de boerennatuur in de kijker zetten. “Er zijn heel wat mooie en inspirerende initiatieven van land- en tuinbouwers m.b.t. boerennatuur die nog te weinig maatschappelijke waardering krijgen”, zegt Andre D’Eer, landbouwer en voorzitter van Boerennatuur Vlaanderen. “Dit gaat van het bevorderen van biodiversiteit, het beheren of aanleggen van kleine landschapselementen tot inspanningen voor de bodemkwaliteit of waterconservering. Met deze gloednieuwe award willen we daar verandering in brengen. We moedigen dan ook alle land- en tuinbouwers aan om deel te nemen en hun inspirerende voorbeelden met ons te delen.”

“We kozen de kievit als symbool voor deze award”, gaat Bart Schoukens, secretaris bij Boerennatuur Vlaanderen, verder. “De kievit is een iconische en herkenbare akker- en weidevogel die de nauwe band tussen landbouw en natuur symboliseert.”

Land- en tuinbouwers die geïnteresseerd zijn in deelname aan de ‘Koperen Kievit’-award kunnen zich inschrijven tot zondag 15 oktober 2023. Het team van Boerennatuur Vlaanderen selecteert daarna vijf landbouwers die kans maken op de award en bijhorende prijzen. Wie uiteindelijk wint zal afhangen van het aantal stemmen dat verzameld wordt tijdens de daaropvolgende Facebook-campagne. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Boerennatuur symposium op donderdag 7 december 2023 in Antwerpen.

Met de steun van Werkers