Kratos, dat is gratis advies voor je landbouwbedrijf

Datum

Thema

Landschap, Biodiversiteit

Gebied

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, West-Vlaanderen
Contactpersoon

Leen Vervoort
0496 40 60 66
leen.vervoort
@boerennatuur.be

Kratos is naast een Griekse god ook het bedrijfsadviessysteem van de Vlaamse Overheid. Wij zijn erkend adviesverlener en het kost je helemaal niets! Zit je met een vraag rond agromilieuacties, biodiversiteit of agro-ecosystemen? Aarzel niet om ons te contacteren.

  • Wat zijn de beperkingen van mijn percelen (deels) gelegen in de buurt van of in Natura 2000-gebied, beschermd landschap, … ?
  • Hoe kan ik de 1-meter-teeltvrije zone best beheren?
  • Hoe kan ik mij beter wapenen tegen de droogte zoals afgelopen zomers?
  • Ik wil graag hulp bij de aanleg van een bloemenrand op een hoek van een perceel.
  • Hoe kan ik mijn vee best op een natuurlijke wijze beschermen tegen hittestress?
  • Hoe kan ik mijn bedrijf aantrekkelijk maken voor aanwezige (steen)uilen?
  • Wat kan ik doen om meer bestuivers en natuurlijke plaagbestrijders (zweefvliegen, sluipwespen, vleermuizen, roofvogels, zwaluwen…) aan te trekken op mijn bedrijf?

Het zijn maar enkele mogelijkheden waarvoor wij advies mogen geven. Tot eind 2021 kunnen wij jou helpen met al je gerelateerde vragen, erna moeten we ons opnieuw kandidaat stellen. Het advies is volledig gratis, maar je moet het wel zelf aanvragen via het Eloket van het Departement landbouw & visserij.

Met steun van