Studiedag Natuurinclusief BOUWEN en BOEREN

Datum

Thema

Biodiversiteit

Gebied

Kortemark ,
West-Vlaanderen
Contactpersoon

Korneel Verslyppe
0470 36 31 01
korneel.verslyppe
@boerennatuur.be

Wanneer?
Zaterdag 1 juni 2024
08u – 16u

Waar?
WZC De Bottelarij
Brouwersplein 1,
8610 Kortemark

Toegang?
5 euro, inschrijven via
NP Kortemark via deze link

Op zaterdag 1 juni nodigt Natuurpunt Kern Kortemark je uit voor de studiedag ‘NATUURINCLUSIEF BOUWEN EN BOEREN’. Deze dag gaat over duurzame en innovatieve manieren om menselijke activiteiten en natuur te verzoenen.

Bij natuurinclusief bouwen integreren we ruimte voor natuur in onze stedelijke omgeving, waardoor steden en gemeenten niet alleen groener worden, maar ook leefbaarder. Aan de andere kant richt natuurinclusief boeren zich op de landbouwpraktijken die de natuur respecteren en versterken. Want door samen te werken met de natuur, kunnen we een aangename en veerkrachtige omgeving creëren die zowel ons als de toekomstige generaties welvaart biedt.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de voormiddag geven 5 experts een lezing over hun ervaringen met natuurinclusief bouwen of boeren. Meer info over de sprekers vind je onderaan bij ‘meer info’.
Na de lezingen nodigen wij je uit in ‘De Oude Pastorie’ waar verschillende handelaars en organisaties hun natuurinclusieve materialen, principes en projecten voorstellen. Je maakt kennis met geveltuinen, groendaken, een hoevewinkel met biologisch gekweekte producten, (inbouw)nestkasten, inheems zaai- en plantgoed, waterdoorlaatbare ondergronden en nog veel meer.

Tijdens de voormiddag zal collega Korneel Verslyppe, regiocoördinator Boerennatuur Vlaanderen in West-Vlaanderen, er een lezing geven over natuurinclusief boeren, gevolgd Jos Depotter, de winnaar van onze ‘Koperen Kievit’-award.