Demonamiddag: Zonnebloemen als voedergewas

Datum

Thema

Biodiversiteit, Bodem

Gebied

Westerlo ,
Antwerpen
Contactpersoon

Fleur van Lieshout
0477 33 44 62
fleur.van.lieshout
@boerennatuur.be

Wanneer?
Dinsdag 20 augustus 2024
13u – 15u

Waar?
Parking van ‘De Regio’
(tegenover proefperceel)
Olenseweg 375,
2260 Westerlo

Toegang?
Gratis, graag inschrijven
via deze link

Landbouwers zijn zoekende naar teelten die goed gedijen in het veranderende klimaat. Zonnebloemen zouden hier een uitkomst kunnen bieden. Ze verdragen goed droogte, maar kennen ook een goede opkomst in natte omstandigheden. Verder vragen ze minder bemesting en lijkt de voederwaarde veelbelovend. Op dit demoveld maken we kennis met deze teelt.

Tijdens de demonamiddag kan je zelf de teelt bekijken en krijg je informatie over het teeltverloop. Bodembewerking, zaai, bemesting en onkruidbestrijding komen hier zeker aan bod. Je krijgt de gelegenheid om je vragen te stellen aan de onderzoeker van Hooibeekhoeve en zaadleverancier Lidea.

Praktische informatie

Je kan tijdens deze demonamiddag het perceel vrij bezoeken. Parkeren is mogelijk op de parking van De Regio (Olenseweg 375, 2260 Westerlo), tegenover het perceel (zie kaart op uitnodiging).

Wimpboeren is een PDPO-project van Boerennatuur Vlaanderen, Hooibeekhoeve, Boerenbond en de steden/gemeenten Stad Geel, Gemeente Heist-op-den-Berg, Stad Herentals, Herenthout, Gemeente Olen en Gemeente Westerlo met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Met steun van