Fietstocht de Merode

Nieuws

Activiteiten

Fietstocht de Merode

Datum

Thema

Biodiversiteit

Gebied

Westerlo ,
Antwerpen
Contactpersoon

Ine Deroo
+32 497 81 27 17
ine.deroo
@boerennatuur.be

Wanneer?
Zondag 20 augustus 2023
10u – 17u

Waar?
Startpunt:
Sint-Lambertusstraat 4,
2260 Westerlo

Toegang?
Gratis

Kom op 20 augustus fietsen tussen bloemen en zweefvliegen. Deze fietstocht van 40 km in Westerlo gaat voornamelijk over verharde wegen. Onderweg passeer je enkele bloemenranden, boeiende stops, prachtige gebouwen en smakelijke belevingen die de Merode kenmerken.

FAB, WAT IS DAT?

De fleurige bloemenranden die je onderweg passeert werden aangelegd door verschillende landbouwers in de Merode in het kader van het Europese project FABulous Farmers. FAB staat voor ‘functionele agrobiodiversiteit’, ofwel biodiversiteit die ook nuttig is voor de landbouwers. Denk maar aan het stimuleren van bodemleven, of aan het aantrekken van nuttige insecten via deze bloemenranden.

PRAKTISCH

Je kan vrij deelnemen aan deze mooie fietstocht op zondag 20 augustus 2023. Tussen 10u en 17u krijg je op de standjes onderweg enkele drankjes, een frisse versnapering en een leuke goodiebag aangeboden! Deelname is volledig gratis.

Parkeren kan in Westerlo op volgende locatie vlakbij de start van de fietstocht:
Kasteelpark 5
2260 Westerlo

Startpunt fietstocht:
Toerisme Westerlo
Sint-Lambertusstraat 4
2260 Westerlo

Let op: de route is niet bewegwijzerd, maar je kan via onderstaande knop wel het gpx-bestand of de uitgeschreven wegbeschrijving downloaden.