Infomoment – Landbouwers zetten Meise in de bloemetjes

Datum

Thema

Landschap, Biodiversiteit

Gebied

Meise ,
Vlaams-Brabant
Contactpersoon

Maaike De Ridder
+32 476 33 30 53
maaike.de.ridder
@boerennatuur.be

Wanneer?
Woensdag 22 juni 2022
20u – 22u

Waar?
Raadzaal
Administratief Centrum
Tramlaan 8
Meise

Inschrijving?
Gratis met inschrijving via
npi@boerennatuur.be
of 0476 33 30 53
(bij voorkeur tegen
20/6/2022)

Meise kent heel wat landbouwers met een mooie waaier aan activiteiten. Verschillende landbouwers hebben al stappen gezet richting agrarisch natuurbeheer en van daaruit groeide het idee bij hen om de krachten te bundelen en samen met een positief verhaal de landbouw in Meise in de kijker te zetten. Boerennatuur Vlaanderen verbindt landbouw en natuur en houdt hierbij ook rekening met de economische kant van het verhaal. Vanuit projecten denken we mee en zetten we zo samen met onze partners (gemeentes, provincies, regionale landschappen…) een extra paar schouders onder jullie plannen.

Het doel van deze avond is om jullie te informeren over de mogelijkheden rond kleine ingrepen met een belangrijk effect op biodiversiteit (bloemenranden, nestkasten, bijenhotels, wildredders…). Zo zetten de landbouwers Meise letterlijk in de bloemetjes, iets waar elke passant kan van genieten en wat we via een evenement en communicatie ook graag naar het grote publiek brengen.

PROGRAMMA

20u Welkom & schetsen van het initiatief
20u10 Infosessies (zie uitnodiging)
21u Praktisch aan de slag met (aan)vragen en een drankje bij de hand (bv. hulp bij het invullen van je e-loket voor niet-productieve investeringen)
± 22u Afsluiten infomoment

Deze avond kadert binnen het demoproject ‘Functionele agrobiodiversiteit en slim waterbeheer als sleutels tot meer natuurverwevenheid’ met de volgende projectpartners:

Dit demoproject kan rekenen op de steun van de Vlaamse overheid en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)