Maak kennis met {beek.boer.bodem}

Datum

Thema

Water

Gebied

Lille (Antwerpen) ,
Antwerpen
Contactpersoon

Fleur van Lieshout
0477 33 44 62
fleur.van.lieshout
@boerennatuur.be

Wanneer?
Vrij 23 okt 2020
10u30 of 13u00

Waar?
2275 Poederlee (Lille, Antwerpen)
Exacte vertrekpunt ontvang je na inschrijving

Toegang?
Gratis
Aanmelden verplicht ifv covid-maatregelen
Plaatsen zijn beperkt

Ben je landbouwer in het afstroomgebied van de Aa (Herentals, Kasterlee, Lille en Vorselaar)? Dan ondervind je wellicht hinder van de sterk toenemende klimaatsveranderingen, zoals de lange droogteperiodes. Wil je je wapenen tegen die evolutie? Klop dan aan bij {beek.boer.bodem}, de gebiedscoalitie waar onder andere de provincie Antwerpen, proefbedrijf Hooikbeekhoeve en Boerennatuur Vlaanderen deel van uitmaken. {beek.boer.bodem} stelde een menu aan maatregelen samen waarop je als landbouwer vrijwillig kan inzetten. Denk bijvoorbeeld aan de omvorming van klassiek gedraineerde percelen naar percelen met peilgestuurde drainage, klimaatrobuuste teelten of de plaatsing van stuwen in perceelgrachten.

Op vrijdag 23 oktober 2020 organiseert de gebiedscoalitie {beek.boer.bodem} een demodag voor alle landbouwers. Je krijgt dan meer uitleg over klimaatrobuuste teelten zoals sorghum. En je leert de werking van peilgestuurde drainage en stuwen beter kennen.

Opgelet: We houden rekening met de geldende coronarichtlijnen en voorzien voldoende afstand. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Iedereen zorgt zelf voor een mondmasker.

De partners van het consortium {beek.boer.bodem} zijn: Boerennatuur, Hooibeekhoeve, Boerenbond, ABS, ANB, Departement Omgeving, Dienst Integraal Waterbeleid, Natuurpunt, Pidpa, Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, VLM, Herentals, Kasterlee, Lille, Vorselaar.

Met steun van ELFPO