Proevertjestocht (Week van de Korte Keten)

Datum

Thema

Biodiversiteit, Water

Gebied

Kontich ,
Antwerpen
Contactpersoon

Leen Vervoort
0496 40 60 66
leen.vervoort
@boerennatuur.be

Wanneer?
Zondag 14 mei 2023
10u – 17u

Waar?
Startpunt: Het Groentenhofke,
Keizershoek 213,
2550 Kontich

Toegang?
Een proevertjesbon kost €15

Op zondag 14 mei organiseert Streekvereniging Zuidrand tijdens de Week van de Korte Keten samen met lokale streekproducenten en landbouwers een proevertjestocht door de regio. Je krijgt een blik achter de schermen van de producent en landbouwer, én je kan proeven van lokale Zuidrand producten.

Een fietsroute leidt je doorheen de Zuidrand en langs de deelnemende partners die elk een proevertje aanbieden. Je koopt deze proevertjesbond (geeft recht op 4 verschillende proevertjes) aan voor €15.

  • Groentenhofke verwent je met lokale rauwe honing van Amielo. 
  • Bij Melkveebedrijf ’s Jongers geniet je van een ambachtelijk Bella Boule ijsje.
  • CSA Grondsmaak tovert verse pizza’s uit haar houtoven met kraakverse groenten van het veld tussen 12u-15u. Bioboerin Corazon geeft om 13u30 en 15u toelichting bij het CSA concept en vertelt je meer over het belang van kleine en korte keten producenten.
  • Bij de Bloemenplukweide in Aartselaar haal je de lente in huis met een vers veldboeket (8 bloemen).

Ook wij, Boerennatuur Vlaanderen, zullen langs het parcours aanwezig zijn bij melkveebedrijf ’s Jongers. Daar werd een stuw en peilgestuurde drainage geïnstalleerd in kader van het PDPO-project KlimaCo, waar we graag wat extra uitleg over geven. Daarnaast legden Het Groentenhofke en CSA Grondsmaak een FAB-bloemenrand aan in kader van datzelfde project.