Veldbezoek @ Pajottenland

Nieuws

Activiteiten

Veldbezoek @ Pajottenland

Datum

Thema

Biodiversiteit

Gebied

Gooik ,
Vlaams-Brabant
Contactpersoon

Ine Deroo
+32 497 81 27 17
ine.deroo
@boerennatuur.be

Wanneer?
Woensdag 27 september 2023
13u – 18u

Waar?
Plattelandscentrum Paddenbroek
Paddenbroekstraat 12,
1755 Gooik

Toegang?
Gratis, maar inschrijven
verplicht via deze link

Pajottenland is een typisch agrarisch landschap, vlakbij Brussel. De regio staat bekend om zijn heuvelachtige landschap en prachtige vergezichten. Tijdens het veldbezoek bezoeken we meerdere bloemenstroken die door enkele ‘FABulous Farmers’ werden aangelegd. De ingezaaide bloemenmengsels zijn speciaal samengesteld om nuttige insecten (natuurlijke vijanden en bestuivers) aan te trekken en zo plaaginsecten in de aangrenzende gewassen te bestrijden. In verschillende pilootgebieden werd het effect van bloemenranden op plaagdruk nauwlettend gemonitord. Deze veelbelovende resultaten worden tijdens dit veldbezoek toegelicht. Verder bezoeken we ‘Brouwerij 3 Fonteinen’, die samenwerkt met landbouwers die aan hen leveren binnen een ‘granennetwerk’.

Programma

  • 11u30: optioneel: Transfer van Brussel (Paleizenplein) naar Gooik (Indien je hiervan gebruik wenst te maken, geef dit dan aan bij de registratie)
  • 13u: Terreinbezoek aan bloemenranden
  • 16u: Bezoek ‘Brouwerij 3 Fonteinen’
  • 18u: optioneel: Diner
  • 22u: optioneel: Transfer terug naar Brussel

Praktische informatie

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht en kan tot en met 13 september 2023 via onderstaande link.

Je kan gebruik maken van het voorziene transport van Brussel centrum naar Gooik en terug. Je kan er echter ook voor kiezen om met eigen vervoer naar het terreinbezoek te komen. Duid dit zeker aan bij de inschrijving. Deelname aan het georganiseerde diner is evenwel vrij te kiezen.

Gezien het veldbezoek georganiseerd wordt in kader van een samenkomst van het Interreg NWE project FABulous Farmers, zal de voertaal Engels zijn.

Vergeet je stevige schoenen niet.