Eén jaar praktijkervaring met NPI2.0: wat hebben we geleerd?

Datum

Thema

Landschap, Biodiversiteit, Bodem, Water

Gebied

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen
Contactpersoon

Ine Deroo
+32 497 81 27 17
ine.deroo
@boerennatuur.be

Sinds juli 2021 ging Boerennatuur Vlaanderen de boer op met de vernieuwde NPI-regeling. Als partner of promotor binnen vijf demoprojecten kregen we vragen uit alle hoeken van Vlaanderen, trokken het veld op en zagen hoe theorie en praktijk al dan niet overeenkwamen. We delen in deze webinar onze ervaringen, duiden op aandachtspunten die kwamen bovendrijven en lichten een voorzichtig tipje van de sluier op richting suggesties en aanpassingen voor 2023. Van erosie over biodiversiteit tot landschap en water, we gaan breed en focussen vooral op de maatregelen waarbinnen Boerennatuur Vlaanderen van dienst kan zijn. 

 Wist je dat 

  • Zo’n 200 landbouwers een boerennatuurpakket bestelden en dat jij er nog bij kan tot 16/12 via www.boerennatuur.be/boerennatuurpakket 
  • Die boerennatuurpakketten al bij 160 landbouwers geleverd werden en daar actief helpen bij bestuiving, opruimen van ongedierte en verminderen van maaislachtoffers? 
  • Boerennatuur een eigen mailbox heeft voor alles rond NPI’s en we zo 250 vragen voorzagen van een antwoord (npi@boerennatuur.be)? 
  • We ook technische verantwoordingsadviezen (TVA’s)  kunnen afleveren of meehelpen aan aanvragen voor omgevingsvergunningen? 
  • We deze technische documenten ondermeer schreven/schrijven voor bijna 650 are kleine landschapselementen (anders gezegd: hagen, heggen, houtkanten en bomenrijen over een heel voetbalveld) en bijna 40 ha peilgestuurde drainage (of slim waterbeheer over een oppervlakte van 60 voetbalvelden)? 

Met steun van

Met steun van ELFPO, www.vlaanderen.be/pdpo